Eigen badkamer ontwerpen? Hier moet je op letten!

Eigen badkamer ontwerpen? Hier moet je op letten!

Je eigen badkamer ontwerpen in 2020? Een badkamer zit vol uitdagingen, zoals kleine ruimtes, vreemde hoekjes en leidingen. Bij je eigen badkamer ontwerpen zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden en wij hebben ze op een rij gezet.

Wil jij je eigen badkamer ontwerpen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Gelukkig zijn wij hier to rescue you. In de meeste gevallen zijn badkamers kleine ruimtes, wat het lastig maakt om keuzes te maken. Tijdens dit hele proces kom je veel beren op de weg tegen: Welke stijl kies je? Wat heb ik precies nodig om te gaan klussen in de badkamer? Welke badkamermeubels wil ik aanschaffen? En hoeveel gaat het kosten? Allemaal vragen waar je vooraf over na kunt denken. In vier stappen helpen wij je op de weg om je eigen badkamer te ontwerpen en samen te stellen!

Je eigen badkamer ontwerpen in 4 stappen

Je eigen badkamer ontwerpen is zeker een luxe. Het is namelijk een duur grapje, maar wel een echt investment. Een heerlijk hotel-gevoel in je eigen huis, wie wil dat nou niet? Bepaal zelf de indeling, materialen en de uitstraling. Een nieuwe badkamer ontwerpen hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wij helpen mensen graag om keuzes te maken en twijfels te doorbreken. Met de adviezen, inspiratie en tips en trucs hieronder ontwerp jij de badkamer van je dromen.

Stap 1: Welke badkamertegels worden het?

First things first: voor wat voor soort badkamertegels ga je? Plus, waar ga je deze tegels plaatsen? Enkel op de vloer of ook tegen de wand? Let op: hier zit verschil in! Bij het kopen van tegels moet je daarom goed letten wat voor soort badkamertegels je koopt. Zo zijn bijvoorbeeld wandtegels niet zo sterk als vloertegels. Daarnaast is de kleur natuurlijk ook belangrijk. Ga je voor klassiek wit, donker of wil je eigenlijk iets heel anders? Of ga je voor marmeren tegels? Marmer is always a good idea en kan tevens makkelijk gemakkelijk gecombineerd worden met andere materialen zoals hout of metaal. Witte tegels met donker voegwerk zijn net even anders en geven de badkamer een unieke uitstraling. Je kunt ook ter vervanging van tegels kiezen voor waterdicht behang om je badkamer op te leuken.

Stap 2: Zorg voor voldoende opbergruimte

Veel mensen gaan helemaal los op de badkamer-afdeling (of online natuurlijk) als ze van plan zijn om een eigen badkamer samen te stellen. Logisch: je ziet natuurlijk je droom badkamer al helemaal voor je met al die mooie badkamer accessoires. Achteraf blijkt echter dat je je nieuwe aanwinsten helemaal niet kwijt kunt.Trust us: rondslingerende verzorgingsproducten wil niemand. Denk vooraf bij het ontwerpen na over hoe je deze spullen op een overzichtelijke en niet rommelige manier kwijt kunt met het gebruik van de juiste badkamermeubels. Kies meubels met genoeg deurtjes of lades, zodat je al je producten op kan bergen en niemand ze ziet. Daarnaast zijn wandplanken in de badkamer een uitkomst voor de accessoires die wel gezien mogen worden! Schaf ook een paar mooie opbergdozen en badkamer organizers aan van bijvoorbeeld bamboe, zodat je badkamer er opgeruimd en stijlvol uitziet!

Stap 3: Een douche of bad (of beide?)

Mooi sanitair kan natuurlijk niet ontbreken in je badkamer. Tegenwoordig heb je online een groot aanbod waar je uit kunt kiezen voor een betaalbare prijs. Wil jij je eigen spa creëren? Een inloopdouche en ligbad is anno 2020 niet meer weg te denken. Waar veel mensen tegen aanlopen is het feit dat er gekozen moet worden tussen een bad/douchecombinatie of enkel een douche. In de meeste badkamer past het gewoonweg niet allebei (otherwise: lucky you!). Een bad geeft een bepaalde luxe, maar een douche neemt minder ruimte in beslag. Duurzaamheid is ook een steeds belangrijker thema in de badkamer. Kies daarom bijvoorbeeld voor een waterbesparende kraan en douchekop. Goed voor het milieu, stylish en modern. 

Stap 4: Ventilatiemogelijkheden bekijken

Je bent druk bezig met het ontwerpen van je eigen badkamer en je moet nadenken over ventilatie. Vaak komt het nadenken over ventilatiemogelijkheden op de laatste plaats, omdat dit nou eenmaal niet het leukste onderdeel van het ontwerpen van een badkamer is. Maar ondanks dat is deze stap wel erg belangrijk! Wil je schimmel voorkomen, dan is een goede ventilatie in de badkamer belangrijk. Gouden tip: Kies zeker niet voor een cheap ass ventilatiesysteem. Er zijn verschillende manieren hoe je de badkamer kunt verluchten. Je hebt de keuze uit een old school badkamerventilator, aan-uit schakelaar, nalooptimer, hygrostaat en een infraroodsensor. Aan iedere optie zitten voordelen- en nadelen, dus lees je goed in van tevoren. Een goed ventilatiesysteem heeft veel voordelen en is cruciaal voor jouw nieuwe ontworpen badkamer!

Klaar om je badkamer dan toch echt een make-over te geven? Check dan eerst welk budget je hebt en welke verbouwkosten er bij het ontwerpen van jouw badkamer komen kijken. Zo kom je in ieder geval niet voor onaangename verrassingen te staan.