Verhuizen checklist: spoel die stress weg!
Een verhuizen checklist helpt je om onnodige stress te voorkomen. Een nieuw stekkie is hartstikke leuk, maar kan veel spanning opleveren. Je kunt makkelijk belangrijke zaken over het hoofd zien. Met deze verhuizen checklist is dat verleden tijd.
In een verhuizen checklist staan alle cruciale zaken netjes in één overzicht. Wanneer je de verhuizing goed wil laten verlopen, dan is de organisatie ontzettend belangrijk. Een verhuizen checklist kan tijdens het verhuizen goed van pas komen. Is de verhuizing een feit en ga je binnenkort moven? Lees dan de 5 tips om het gehele proces van verhuizen in goede banen te laten leiden.
Verhuizen checklist: een musthave voor iedereen
Ben jij van plan om de verhuizing volledig zelf uit te doen? Dan is een verhuizen checklist zeker een aanrader. Bij een verhuizing moet er al-tijd meer gebeuren dan dat je zelf van tevoren had ingeschat. Last minute things zijn absoluut geen feestje, zeker als het belangrijke zaken zijn die geregeld moeten worden. Voorbeelden van dit soort zaken zijn opbergen, uitzoeken, adreswijzigingen, nieuwe plek opknappen en schoonmaken...En wanneer je bekaf bent, mag je ook nog alle meubels weer in elkaar zetten. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom geven wij deze 5 gouden tips.
1. In goede verhuisdozen mag je investeren
Het is geen leuke uitgave, maar bespaar niet op verhuisdozen. We gaan er niet vanuit dat je binnenkort weer gaat verhuizen, maar je kunt verhuisdozen prima hergebruiken en dan zijn ze echt wel het geld waard. Plus, het is de makkelijkste manier om spullen in op te bergen en te vervoeren. Je kunt verhuisdozen misschien ook lenen en huren. Gemiddeld kost een verhuisdoos rond de €2, maar als je er 50 nodig hebt dan kunnen de kosten toch behoorlijk oplopen.
2. De voorbereiding
Voordat je gaat verhuizen kun je een paar dingen voorbereiden, zoals een grote schoonmaak in het oude én nieuwe huis. Je komt tijdens deze grote schoonmaak ook dingen in jouw huidige huis tegen die eigenlijk niet zozeer mee verhuisd hoeven worden. Daarnaast kun je beginnen met het demonteren van meubels die je niet nodig hebt, bijvoorbeeld een bureau, kasten en een eventueel logeerbed. En zet je, 24 uur voor de verhuizing, de diepvriezer en de koelkast even uit?
3. Welke informatie heb je nodig?
Meet alle kamers en andere ruimtes goed op. Past de mooie bank wel door de deur? Kan de tafel in de gang de hoek om? Zo voorkom je veel frustratie, zoals een klem zittend meubelstuk. De trap is ook nog iets om over na te denken. Kunnen spullen makkelijk naar boven vervoerd worden? En dan hebben we het nog niet gehad over al het witgoed. Heb je in jouw nieuwe huis plek voor een wasmachine, koelkast, droger en vriezer? Meet dus alles van tevoren goed op! Enne nog een tip: vergeet de ramen niet! Handig voor de nieuwe gordijnen.
4. Apparaten installeren
Al het witgoed moet je in het nieuwe huis eerst 24 uur laten rusten, want anders kunnen apparaten zwaar beschadigd worden. Steek na die 24 uur de stekker weer in het stopcontact en je kunt alles gebruiken. Deze huishoudelijke apparaten moeten tijdens de verhuizing vastgeklemd worden anders zijn ze niet meer bruikbaar. Je kunt het witgoed het beste wikkelen in noppenfolie of in een transportzak.
5. De indeling van je nieuwe stekkie
And last but not least: alle spullen moeten in het nieuwe huis weer een plekje krijgen. Neem vooral de tijd (als dit mogelijk is) om alle meubels in elkaar te zetten. Vaak kun je een aantal gedemonteerde meubels nog even laten staan...Een verhuizing kost bakken vol met energie en hoeft echt niet allemaal op één dag te gebeuren. Good luck!
Dan mag de verhuizing officieel beginnen! Succes!