Hét perfecte dagmenu voor een goede start
We kennen het allemaal wel – alle mentale voorbereidingen voor een gezond 2018 zijn getroffen. Maar de twijfels slaan toch toe zodra je in de supermarkt staat. Waar ga je voor? Lekker én gezond, dat vind je hier!
Je wilt gezonder eten mét lekkere gerechten, waar je het liefst niet al te veel tijd aan kwijt bent. Herkenbaar? Voor veel mensen staan gezond en lekker lijnrecht tegenover elkaar. Maar écht, een combinatie tussen beide bestaat zeker. Wij hebben heerlijke gerechten van de leukste foodbloggers voor je verzameld zodat je de hele dag kunt genieten.
Breakfast
Yumm, een mermaid bowl. Daar zegt toch niemand nee tegen?! Dit heerlijke recept van Rens Kroes is het perfecte begin van je dag én het ziet er ook nog eens super fancy uit.
Bereidingstijd
ca. 15 minuten
Personen
1
Benodigdheden
Keukenmachine of blender
Ingrediënten
½ limoen
2 bevroren bananen, in stukjes
150 ml kokoswater
2 tl blauw/groene spirulina (poeder, biologisch)
1 tl vanillepoeder (of extract)
Bereiding
Voeg alle ingrediënten in de blender en mix alles tot een lekkere romige massa. Schenk het in een bowl en versier het met vers fruit en rawnola of granola.
Lunch
Wij zijn gesmolten na het schrijven over dit heerlijke recept, yes! Dit recept van Chickslovefood is supersnel te maken, in 15 min staat dit heerlijke recept al op tafel. Dat wil je, toch?
Bereidingstijd
ca. 15 minuten
Personen
3 of 4
Benodigdheden
2 naanbroden
35 g pistachenoten (gepeld en ongezouten)
3 flinke handen rucola (+ extra om te serveren)
2 teentjes knoflook
55 g Parmezaanse kaas (geraspt)
250 g kastanjechampignons
150 g burrata
Bereiding
- Bereid de naanbroden zoals beschreven op de verpakking.
- Houd een paar pistachenoten apart en doe ondertussen de rest samen met de rucola, de knoflook, 50 g Parmezaanse kaas, een scheut olijfolie en een snuf peper en zout in de keukenmachine en maal tot een glad mengsel.
- Snijd de kastanjechampignons in plakjes, verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak ze kort.
- Haal vervolgens de naanbroden uit de oven, besmeer ze met pesto en verdeel hier de champignons over.
- Pluk stukjes van de burrata en verdeel deze over de broden. Maak af met een beetje rucola, de overgebleven pistachenoten en de rest van de Parmezaanse kaas.
Snack
Waar zouden we zijn zonder een heerlijk tussendoortje? Dit recept van The Green Happiness is een echte energybooster voor de rest van de dag!
Bereidingstijd
ca. 20 minuten
Personen
6
Benodigdheden
Bakblik, bakpapier en een vriezer
Ingrediënten
100 g kokosrasp
3 el ahornsiroop
1 el kokosolie, gesmolten
2 tl matchapoeder van Hug The Tea
2 passievruchten
100 g (raw) chocolade
Bereiding
- Meng de kokosrasp in een kom samen met de ahornsiroop en het matchapoeder (wij gebruikten dat van Hug The Tea) totdat het geheel goed aan elkaar blijft plakken. Bekleed een bakblik met bakpapier. Doe het kokosmengsel in het bakblik en druk goed aan. Je wilt ongeveer een vorm hebben van 10 cm breed en 20 cm lang.
- Snij de passievruchten open en verdeel het vruchtvlees over de kokos. Legeen dekseltje op het bakblik en zet minimaal een uur in de vriezer.
- Smelt de chocoladereep au bain-marie op laag vuur.
- Haal de kokosrepen uit de vriezer. Je kunt nu de plak in 6 repen snijden en per reepje de chocolade eroverheen gieten. Of laat de kokos nog in één plak. Bestrijk eerst de onderkant van de repen met chocolade. Zet heel even terug in de vriezer totdat de chocolade hard is geworden. Draai dan om en bedek de bovenkant ook met chocolade. Zet weer terug in de vriezer totdat de chocolade hard is. Wanneer je de repen nog niet had gesneden kun je ze nu in 6 stukken snijden. Bewaar in een afgedekt bakje in de vriezer.
Diner
Een vegan wokschokel met zoete aardappel, want wie houdt er niet van wokken? Dit lekkere recept van Ilovehealth is zéker het proberen waard!
Bereidingstijd
ca. 25 minuten
Personen
2
Benodigdheden
2 kleine zoete aardappelen
1 pakje vegan kipstukjes
2 rode uien
8 grote champignons
1 groene paprika
3 grote handen spinazie
Soba noedels voor 2 personen
2 teentjes knoflook
2 eetlepels sesamzaadjes
Bereiding
- Snijd de zoete aardappel in kleine stukjes en kook deze in 10 minuten beetgaar.
- Snijd ondertussen alle groenten klein, snipper de ui en de knoflook.
- Bereid de noedels naar instructies op het pak.
- Verwarm hierna wat olie in een grote wokpan en fruit de ui en knoflook vervolgens voor ongeveer vijf minuten.
- Voeg dan de in stukjes gesneden paprika, vegan kip, zoete aardappel en champignons toe en wok ook nog zo’n 5 minuten op hoog vuur.
- Wok nog even kort de spinazie mee. Niet te lang, anders blijft er weinig van je spinazie over!
- Roer alles door elkaar en versier het met sesamzaadjes
Doe jij mee met dit heerlijke dagmenu? Eetsmakelijk en geniet ervan!