5x bijzondere kamerplanten die je wilt hebben
Ben je op zoek naar een bijzondere kamerplant en wil je eens wat anders dan een doorsnee bananenplant? Een bijzondere kamerplant maakt je interieur compleet en is een echte eyecatcher in jouw interieur. Lees daarom snel alles over de 5 toppers van Biano!
Een urban jungle is in menig interieur niet meer weg te denken. We kunnen immers niet genoeg kamerplanten hebben én we krijgen er ook gewoon geen genoeg van. In de badkamer, in de keuken, slaapkamer of woonkamer: kom maar door met al die planten! Ben jij ook een beetje uitgekeken op je huidige verzameling groen? Check dan deze 5 bijzondere kamerplanten! Hier gaan je groene vingers van jeuken...
Bijzondere kamerplanten
Als we ons een beetje verdiepen in de wereld van bijzondere kamerplanten, komen we er al snel achter dat er ontzettend veel te vinden is. We zeggen dan ook niet voor niets: leef in verwondering. Pas als je in verwondering leeft zie je meer dan alleen een standaard groene plant met ovale bladeren. Nee, er is veel meer! Je komt gekleurde bladeren tegen, bladeren met felle kleuren of kleurverloop, bladeren met gaten, harige bladeren en ga zo maar door. Daarom nemen wij je even kort mee in de wereld van de bijzondere kamerplanten en laten we je zien hoe divers groen kan zijn. Oh, en vergeet niet om voor je plant een mooie pot te kopen!
1. De stipjesplant Begonia Maculata
Met stipt op één (wat zijn wij toch leuk met woordspelingen) staat wat ons betreft de polka dot plant, in volwassen termen ook wel de 'Begonia Maculata' genoemd. Want laten we wel wezen: deze plant is een kunstwerkje op zich. De gestippelde bladeren lijken er wel op geverfd, maar het is toch echt gewoon moeder natuur die deze bladeren gemaakt heeft. De Begonia's zijn over het algemeen planten die bloeien en bloemen krijgen, maar deze bijzondere Maculata heeft geen bloemen nodig om te bewijzen hoe mooi hij is! En wat betreft de verzorging? Het liefst op een lichte plaats, maar niet volledig in de zon.
2. De Vogelnestvaren
Kenmerkend voor de lichtgroene vogelnestvaren zijn natuurlijk de golvende bladeren. Wauw! Daarnaast is de vogelnestvaren een tropische plant die in tropische gebieden oorspronkelijk in de bomen hangt en dus naar vochtige warmte verlangt. Daarom houdt deze plant ook van een normaal verwarmde kamer waarbij zijn bladeren vochtig worden gehouden. De plant kan overal in huis goed tot zijn recht komen en is zelfs geschikt voor in de badkamer! Kortom, haal deze easy going-plant snel in huis want je kunt er alle kanten mee op! P.S.: de plant heeft ook nog eens luchtzuiverende kenmerken.
3. De Watermeloen Peperomia
Was je al bekend met de pittige peperomia familie? Deze familie bestaat uit 500 soorten met tig verschillende bladvormen en zo'n beetje alle kleuren van de regenboog. Al is de watermeloen-variant wel onze favoriet. Waarom? Bekijk de gestreepte bladeren van deze beauty: net allemaal mini-watermeloentjes! Daarnaast is de meloen peperomia ook nog een erg makkelijke plant: veel verzorging heeft 'ie niet nodig. Je kunt de plant het beste in een normale kamertemperatuur in je woonkamer zetten en hem af en toe water geven als de grond dreigt uit te drogen. That's it!
4. De Braziliaanse Calathea Lancifolia
Wat vind je van deze Brazilliaanse Calathea Lancifolia? Deze plant wordt ook wel de 'bidplant' genoemd, omdat hij 's ochtends zijn bladeren opent en 's avonds weer sluit. Dat is op z'n minst bijzonder te noemen, toch? Maar dat zijn niet de enige bijnamen van deze plant, de Calathea wordt ook wel de Zebra plant, Pauw plant of Ratelslang plant genoemd - vanwege de prints op de bladeren. Omdat de bladeren vaak recht overeind staan, kun je de verrassende rood-paarse onderkant van de bladeren zien. Deze kleurenfantasie komt rechtstreeks uit de tropische natuur. En dat is bijzonder: want over het algemeen zijn gekleurde planten speciaal gekweekt. Hoewel we nog uren door kunnen praten over deze Brazilliaanse topper, zullen we nu afronden met de verzorgingstips. De kamerplant mag op een lichte standplaats staan en houdt van veel water!
5. De Alocasia Polly
Ook deze kamerplant heeft door zijn enorme bladeren verschillende bijnamen gekregen: skeletplant, olifantsoor, reuzentaro en taro. In de tropische regenwouden, waar de plant oorspronkelijk vandaan komt, worden de bladeren gebruikt als schuilplekken. De bladeren kunnen namelijk een doorsnede van 150 centimeter krijgen (say what?!) en bieden dus genoeg beschutting. En aangezien we het thema 'leven in verwondering' al in het leven hebben geroepen, laten we dit dan ook maar in de praktijk uitvoeren. Zoom bijvoorbeeld eens in op een blad van de Alocasia en ontdek een heel nieuwe wereld van structuren en dessins. Het nervenstelsel lijkt wel een plattegrond! Wat betreft de verzorging van deze bijzondere kamerplant: Alocasia's willen het liefst op een standplaats met veel zon staan en houden van grond die constant licht vochtig is.
Welk groen is jouw favoriet? Mocht je nou nog niet hélemaal overtuigd zijn: eerder hebben wij al een artikel geschreven met de top 10 grote kamerplanten. Wie weet kun je hier wel jouw favoriete plant vinden!